Naesen, de échte bodyguard van Bardet: "Hopelijk kan ik de fans negeren, anders gaat het één van hen een tand kosten"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 10 reacties
Naesen, de échte bodyguard van Bardet: "Hopelijk kan ik de fans negeren, anders gaat het één van hen een tand kosten"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Oliver Naesen cijfert zich in deze Tour de France opnieuw helemaal weg voor zijn kopman Romain Bardet. Zeker nu het team al drie renners kwijt is, zijn het lange dagen. Maar het vervelendste zijn sommige 'fans'.

“Het is een minderheid, maar je kan niet geloven wat voor domme mensen er soms langs de kant staan. De meesten zijn positief ingesteld en echte koersfans, maar sommige ezels helpen het om zeep. Afgelopen weekend stonden er weer drie langs de kant met bengaals vuur", aldus Naesen in Het Nieuwsblad.

"Voor wie dat nog nooit heeft ingeademd: dat is hetzelfde als wanneer iemand de rook van een sigaret in je gezicht blaast, maar dan maal tien. Wij waren op dat moment in volle inspanning en zoekend naar adem. Enfin, niet ideaal dus. Niet voor mij, niet voor Romain. Ik heb dus die fakkel uit een van die mannen zijn hand geslagen, maar ik was eigenlijk liever afgestapt en had die man liever een ei verkocht.”

Och man, kruip terug in uw grot

Ook wat Team Sky allemaal te verduren krijgt van de Franse fans, kan niet door de beugel. “Het zit mij echt superhoog met dat boegeroep en fluiten van sommige Franse fans. De haat en nijd in hun ogen wanneer een renner van Team Sky passeert… Vreselijk. Wanneer die passeren, springen er halvegaren op de weg om hen uit te jouwen."

"Anderhalve seconde later passeren Romain en ik en beginnen ze te applaudisseren en roepen ze: Allez Romain! Dank denk ik: Och man, kruip terug in uw grot. Ik rijd niet bij Team Sky, maar zelfs mijn emmer is stilaan aan het overlopen. Hopelijk kan ik die fans blijven negeren, want anders gaat het één van hen een tand kosten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties