Waarom de aanpak van LottoNL in de Ronde van Frankrijk zo'n succes is
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

LottoNL-Jumbo zorgt met Roglic en Kruijswijk voor positieve verrassing in de Tour

Waarom de aanpak van LottoNL in de Ronde van Frankrijk zo'n succes is
Foto: © photonews

Met een zevende plaats voor Kruijswijk en een vierde plek voor Roglic, minder dan vijftig seconden verwijderd van het podium, is LottoNL één van de positieve verrassing uit de Tour. Vlak voor de beslissende bergrit is het een goed moment om de aanpak van de Nederlandse ploeg nader te bekijken.

Voor elke ploeg met klassementsambities in de Tour is het cruciaal om goed om te gaan met de druk. In het geval van LottoNL was er al weinig druk van vooraf aan en daar haalt de ploeg voordeel uit. De renners van de Nederlandse formatie zijn vooral als outsiders aan de Tour begonnen. Weinigen hielden echt met hen rekening. Bovendien zorgde sprinter Groenewegen voor twee ritzeges. Dat pakt de druk natuurlijk helemaal weg.

Het was niet voorzien dat Roglic één van de toppers onder de klassementsrenners zouden zijn. In de eerste week kende hij bij momenten geluk en hadden zijn tegenstanders hem veel meer tijd kunnen aansmeren. Dat hebben ze nagelaten en nu hebben ze met Roglic een lastige klant erbij. Hij heeft een moelijk begin overleefd en oogt dezer dagen bijzonder scherp.

STRAFFE NUMERO

De straffe numero van Kruijswijk op Alpe d'Huez oogste ook veel applaus. Vooral omdat het geen uitgekiemd plan was, het initiatief kwam van de renner zelf. Het bewijst dat degenen die de ploeg vooruit schuiven lef hebben en ook over de nodige kwaliteiten beschikken.

Benieuwd of Kruijswijk en Roglic ook in het vervolg van de Ronde van Frankrijk evenveel lef aan de dag blijven leggen. Als ze uitkomen op een zesde of zevende plek in het algemeen klassement zullen ze niet ontgoocheld zijn. Ze hebben eigenlijk alles te winnen. Indien nodig kunnen ze ook de kansen van één van beiden opofferen om de ander op het podium te krijgen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties