Aan lof geen gebrek: "Ik zal Greg Van Avermaet eeuwig dankbaar zijn"

Redactie
| 18 reacties
Aan lof geen gebrek: "Ik zal Greg Van Avermaet eeuwig dankbaar zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Terwijl heel wat andere kopmannen van BMC niet konden wachten op een verlossend telefoontje van hun Amerikaanse teammanager, bleef ene Greg Van Avermaet wél trouw aan Jim Ochowicz. En daar is de Amerikaan hem eeuwig dankbaar voor.

Richie Porte, Rohan Dennis en Tejay Van Garderen vertrekken allemaal bij BMC, Van Avermaet blijft wel. "Daarvoor zal ik hem eeuwig dankbaar zijn", vertelt Jim Ochowicz in Het Nieuwsblad. "Ook hij had elders kunnen tekenen. Dat weet ik goed. Ik ben daarover bezorgd geweest."

Loyale renner

"Want was ook hij vertrokken, dan hadden we deze kans nooit gekregen. Maar dat is Greg. Loyaal. Veel van zijn ploegmaats hebben geprobeerd hetzelfde te doen, maar hun geduld raakte wel op. Zij konden niet wachten."

Ochowicz leerde Van Avermaet in 2010 kennen ergens in Stavelot. "Je weet wat je aan hem hebt. Toen al. Hij sprak niet over de Tour winnen. Hij wilde klassiekers winnen en de Tour rijden. Grote doelen, maar wel realistisch. Maar vooral: Greg is echt een aardige persoon. Je zou het kunnen uittekenen op een lijn. Links de makkelijke renners, rechts the complicated guys, de moeilijke jongens. Greg zou uiterst links staan", besluit Ochowicz. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties