Belg is wèl voorstander van Formule 1-start uit zeventiende Touretappe

Belg is wèl voorstander van Formule 1-start uit zeventiende Touretappe
Foto: © SC

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Formule 1-start in Bagnères-de-Luchon heeft gisteren een muis gebaard. Uitgezonderd de vroege vlucht die vertrok, begon het peloton in groep aan de eerste klim van de dag. Het experiment kan op weinig bijval rekenen. Al is er met Oliver Naesen toch een Belg die het wel interessant vond.

Het ontwijken van Rafael Majka in de kasseirit is veruit het spectaculairste beeld van Oliver Naesen tijdens deze Ronde van Frankrijk. Spektakel leverde de Formule 1-start niet op. Desondanks vond Naesen het een prima initiatief. "Ik heb niet gezien hoe het eruit zag op tv, maar het is eens iets anders. Ik vind het wel mooi", zei de renner van AG2R in Vive le Vélo.

Voor de renners aan de staart van het peloton, had het misschien wel het meeste impact. "Als het echt start is aan de voet van de klim, ben ik toch blij dat ik in de tweede en niet in de vijfde groep zit. Ik denk dat de mannen achteraan toch een trap meer hebben moeten geven."

IN ZAK EN AS

Tegenvaller voor Naesen was wel dat zijn kopman Bardet in de loop van de rit erdoor zakte. "Een slechte dag kan heel je klassement om zeep helpen. Het gaat erom dat er eens een favoriet door de mand valt. Alleen jammer dat het bij ons gebeurt. Bardet zat in zak en as."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties