Belg van Lotto Soudal was erg ontgoocheld na niet-selectie voor de Tour: "Ik had moeite om de trainingen te hervatten"

Redactie
| 1 reacties
Belg van Lotto Soudal was erg ontgoocheld na niet-selectie voor de Tour: "Ik had moeite om de trainingen te hervatten"

De plekjes voor de Tour zijn bij elke ploeg duur. Bij Lotto Soudal was er geen plek voor onze landgenoot Maxime Monfort. En die was toch erg teleurgesteld door de niet-selectie.

Ook voor de start van de GP Pino Cerami was de Waalse renner nog steeds ontgoocheld. "Dat heb ik maar moeilijk kunnen verteren", vertelde hij bij Het Nieuwsblad. "Ik had begin juli zelfs moeite om de trainingen te hervatten. Maar het is mij gelukt de niet-selectie te plaatsen. Ik heb mezelf nieuwe doelen gesteld en heb terug plezier in het fietsen gevonden."

Via de Ronde van Wallonië gaat het richting Ronde van Spanje. "Ik ben blij en gemotiveerd hier te zijn. Mijn doel is de Vuelta, over vier weken. Ik heb dus nog tijd om me voor te bereiden. Ik mik in Spanje niet meer op een toptiennotering. Het niveau is daarvoor te hoog, maar ik ben gemotiveerd om voor etappezeges te gaan."

Ronde van Wallonië

Vanaf zaterdag is Monfort ook één van de speerpunten van Lotto Soudal in de Ronde van Wallonië. "Er zijn zeer mooie etappes uitgetekend", zegt hij. "De tweede etappe is er de Citadel van Namen. De derde etappe komt aan in La Roche-en-Ardenne, dat me nauw aan het hart ligt."

"En de laatste twee ritten gaan over mijn trainingswegen. Ik ben dus blij hier mijn terugkeer te kunnen vieren, voor mijn publiek. Ik heb goed getraind, maar weet nog niet hoe mijn niveau in de koers zal zijn. We starten met een sterk team, met onder meer Tim Wellens en Tosh Van der Sande. Zij kunnen het eindklassement winnen, net als ikzelf denk ik", besluit Monfort. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties