Chris Froome legt zich neer bij dominantie van ploegmaat: "Maar natuurlijk ontgoocheld"

Redactie
| 12 reacties
Chris Froome legt zich neer bij dominantie van ploegmaat: "Maar natuurlijk ontgoocheld"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Chris Froome zal normaal gezien de Tour geen vijfde keer winnen. De Sky-renner kende geen al te beste slotbeklimming op de Col du Portet en zakte weg naar de derde plek. "'G' is een fabelachtige Tour aan het rijden."

Froome verloor tijd op Thomas en Dumoulin en zakt zo weg naar de derde plek in de stand. "Ik had gewoonweg de benen niet. Ontgoocheld? Natuurlijk", vertelde Froome. "Maar dat kan gebeuren. Zo is het leven. De finale was te lastig voor mij. Gelukkig kon ik mijn podium redden."

Dienende rol

Froome legde de aanval van Roglic op de slotklim meteen aan banden. "Ik dacht: laat me die uitval alvast maar neutraliseren. En de druk bij de tegenstand leggen - Dumoulin moest de kloof dichten. Een dienende rol, jawel. Het is niet omdat ik de drie laatste grote ronden heb gewonnen, dat dat niet moet kunnen", citeert HLN de Sky-renner. 

"'G' is een fabelachtige Tour aan het rijden, hij laat echt een sterke indruk. Fingers crossed, er komen nog zware dagen aan. Maar ik hoop dat hij de trui kan houden tot in Parijs", duimt Froome. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties