Greipel en andere criticasters van antwoord gediend

Greipel en andere criticasters van antwoord gediend

De etappe met aankomst in Pau was de ideale gelegenheid voor de sprinters die in deze Tour nog niet hadden gewonnen om eindelijk hun slag te slaan. Het is Arnaud Démare van FDJ die hierin slaagde en na zijn kleine twitteroorlog met Greipel de puntjes op de i zette.

Met Terpstra en Van Keirsbulck reden er snel twee gekende namen weg. Boudat, Hayman en Durbridge vervoegden het tweetal. Er toonden zich nog andere Belgen bedrijvig, maar het peloton vond het een ideale situatie met de vijf voorop. Stuyven en Vanmarcke gingen hierna alsnog achter de kopgroep aan. De aansluiting maken lukte echter niet.

Toen het vijftal voorin voor het eerst twee minuten kreeg, was het duidelijk dat de vlucht vertrokken was. Het vervolg van de rit had veel weg van één van de sprintersetappes uit de eerste week van de Tour. In het peloton knapten de ploegen van Kristoff en Démare het meeste deel van het werk op. Met nog iets meer dan tien kilometer af te leggen, kwam alles weer samen.

Sagan werd zichtbaar nog gehinderd door de gevolgen van zijn val, al deed hij wel mee in de massasprint. Stuyven trok op iets meer dan 400 meter van de meet de sprint aan, maar Kristoff kon ook deze keer niet met de overwinning aan de haal gaan. Het was Démare die zijn critici van antwoord diende door Laporte en Kristoff voor te blijven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties