Jan Bakelants komt met advies voor UCI na gefaalde gridstart in 17e Tour-rit

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Jan Bakelants komt met advies voor UCI na gefaalde gridstart in 17e Tour-rit
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De gridstart in de etappe van gisteren was voer voor heel wat discussie. Eigenlijk was het een regelrechte flop, want het maakte absoluut geen verschil bij de klassementsmannen. Ook Jan Bakelants was scherp.

Indien de organisatoren dachten dat er tijdverschillen zouden komen door de start, dan kwamen ze bedrogen uit. "De gridstart lijkt me geen blijver in het wielrennen. Wat een sof, zeg", vertelt Bakelants in zijn column in Het Nieuwsblad.

Kasseien

"Als ASO toch wil doorzetten, dan geef ik graag volgend advies: als het de bedoeling is om hetzelfde te krijgen als in de cyclocross - een start waarbij iedereen bij groen licht meteen begint te sprinten -, dan kan dat voor mij alleen werken in een korte kasseienrit. Met de eerste strook minder dan een kilometer na de start."

Dan zullen de mannen voor het geel wél op hun hoede moeten zijn. "Dan ga je wel klassementsrenners krijgen die voorbij die strook willen raken en klassieke renners die zo snel mogelijk van achteruit willen opschuiven. Dat kan werken, maar afschaffen is voor mij net zo goed, hoor", besluit Bakelants. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties