Lotto-Soudal met grote ambities naar Belgische rittenkoers
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Lotto-Soudal hoopt met Tim Wellens de Ronde van Wallonië te winnen

Lotto-Soudal met grote ambities naar Belgische rittenkoers
Foto: © photonews

Voorlopig ligt de focus nog op de Ronde van Frankrijk, maar een Belgisch team als Lotto wil uiteraard ook in eigen land scoren. De GP Cerami was vandaag al een belangrijke afspraak. In de Ronde van Wallonië willen ze bij Lotto pas echt uitpakken.

Sportdirecteur Kurt Van de Wouwer weet wat er de renners te wachten staat. "De openingsetappe kan al meteen gevaarlijk worden, want op het einde wachten er twee kasseistroken van ongeveer vier kilometer. De volgende dag krijgen de renners een pittige rit voorgeschoteld met een dubbele beklimming van de Citadel van Namen. De eerste twee etappes zullen beslissend zijn voor het algemeen klassement", denkt Van de Wouwer.

Hij geeft ook meer duiding bij de ambities van Lotto. "Een ritoverwinning behalen is ons hoofddoel, maar we moeten ook voor het algemeen klassement gaan. Ik reken zeker op Jens Debusschere in de massasprints. Het ligt voor de hand dat Tim Wellens een kandidaat op de eindzege is. Tosh Van der Sanda eindigde vorig jaar tweede, dus hij zal zeker gemotiveerd aan de start komen, net als Maxime Monfort die voor eigen publiek rijdt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties