Na het afhaken van topsprinters mag Belg van Lotto zijn eigen kans gaan

Na het afhaken van topsprinters mag Belg van Lotto zijn eigen kans gaan
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Peter Sagan kwam gisteren ten val en heel wat andere topsprinters zitten al thuis. Bij Lotto was André Greipel ook één van de renners die genoodzaakt was om op te geven. De Belgische ploeg trekt in de rit naar Pau de kaart van Jasper De Buyst.

De Tourdebutant bespreekt op de kanalen van Lotto-Soudal de kans op een sprint in Pau. "Als er een grote groep van vijftien of twintig renners kan wegrijden, zal het niet tot een sprint komen. Teams als UAE, Bora-Hansgrohe en FDJ zullen zo'n scenario willen vermijden. Het is een kortere rit en het is minder zwaar dan de etappe naar Valence. Dat maakt het voor de sprintersteams gemakkelijker om de koers te controleren", besluit onze landgenoot.

Gezien het aardige lijstje van afwezigen is dit het moment voor outsiders om uit te pakken. Ook voor De Buyst wacht er een mooie kans om zijn snelle benen te tonen. "Als het tot een massasprint komt in Pau, zal ik zeker proberen er een goed resultaat uit te halen. Aangezien we slechts met vier meer zijn, zal ik het voornamelijk zelf moeten doen. Een goede positionering zal dus cruciaal zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties