Na nationale titels wacht er Mathieu van der Poel uitdaging op ander kampioenschap

Na nationale titels wacht er Mathieu van der Poel uitdaging op ander kampioenschap
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met zijn drie nationale titels in drie verschillende disciplines heeft Mathieu van der Poel al geschiedenis geschreven. Nu komt het erop aan om zijn palmares verder uit te breiden. Onder andere door ook op een ander kampioenschap eens uit te pakken. Op het EK bijvoorbeeld.

Dat kan zowel als mountainbiker dan als wegwielrenner. Van der Poel bespreekt zijn kansen op de site van de European Championships. "Mountainbike vraagt om een specifieke aanpak. Ik denk dat ik een aantal goede resultaten heb neergezet door short-track wedstrijden te winnen en op het podium te staan tijdens de Wereldbekers. Het niveau in die wedstrijden ligt extreem hoog. Daarom mik ik ook op de Europese titel", zegt van der Poel onomwonden.

Het gaat dan wel over de mountainbikewedstrijd. Wat zijn de mogelijkheden op de weg? "Ik weet niet wat ik daar kan. Er doen grote namen mee. Als je ziet wat Thomas doet in de Tour, dan is zijn niveau exceptioneel. Ik zie mezelf niet winnen tegen dat soort mannen, maar misschien kan ik een goede koers rijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties