Roger De Vlaeminck: "Het zou bij mannen als Merckx en Hinault geen waar zijn geweest"

Redactie
| 9 reacties
Roger De Vlaeminck: "Het zou bij mannen als Merckx en Hinault geen waar zijn geweest"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Tour lijkt na woensdag helemaal in zijn plooi gevallen te zijn. Roger De Vlaeminck vond de gridstart maar niks en snapt waarom Team Sky bovendien zo dominant is.

Net als heel wat andere wielerkenners vond De Vlaeminck de gridstart in de 17e rit maar niks. "Hadden ze nu echt gedacht dat de favorieten in een kortere rit van bij de start zouden aanvallen? Belachelijk, vent! Of het nu een rit van 20 of 300 kilometer is, ze wachten toch allemaal tot de laatste kilometers van de laatste klim. Het zou bij mannen als Merckx en Hinault geen waar zijn geweest", klinkt het in HLN

Sky is opnieuw erg dominant, ook in deze Tour. "Mensen storen zich soms aan de dominantie van Sky, maar dat is zever. Die mannen rijden gewoon rond met een 'grote moral' omdat ze de gele trui in hun ploeg hebben. Mocht Dumoulin de beste zijn, dan zouden zijn ploegmakkers ook beter voor de dag komen."

'Wet van de sterkste'

"Dat is gewoon een kwestie van zelfvertrouwen en dat is in elke sport zo. De wet van de sterkste, hé. Thomas is de beste en hij weet dat. Froome voelt van zijne kant al enkele dagen dat hij het niet meer zal halen. De tijdrit? Schrijf maar op: Thomas gaat die ook nog winnen", besluit De Vlaeminck. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties