Terwijl het weer net niet dreigt te worden in grote ronde denkt Nederlandse topper ook al aan WK

Terwijl het weer net niet dreigt te worden in grote ronde denkt Nederlandse topper ook al aan WK
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vele smaakmakers uit de Ronde van Frankrijk hopen in het najaar ook uit te pakken op het WK. Zeker diegenen die een berg over kunnen, want in Innsbruck ligt er een zwaar parcours te wachten. Iemand die dat zeker moet aankunnen en in verschillende disciplines actief zal zijn, is Tom Dumoulin.

Nadat de Nederlander in 2017 de Giro won, werd hij dit jaar tweede in Italië en ook in de Tour lijkt dat zijn eindplaats te gaan worden. Mogelijk kan hij op het WK wel de hoofdvogel afschieten. Hij heeft dan ook al goed nagedacht over zijn voorbereiding op het wereldkampioenschap en die ligt nu zo goed als vast.

COMEBACK RONDE VAN DUITSLAND

Opvallend is dat hij de BinckBank Tour laat liggen. Na afloop van de Ronde van Frankrijk last Dumoulin immers eerst een rustperiode in. De renner van Sunweb zal zich op het WK voorbereiden door de Ronde van Duitsland te rijden. Die rittenkoers keert voor het eerst in tien jaar terug op de kalender en zal verreden worden van 23 tot en met 26 augustus.

Eind september gaat Dumoulin in Innsbruck vol aan de bak. Hij zal er deelnemen aan het WK ploegentijdrijden, de individuele tijdrit en de wegwedstrijd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties