Voor Peter Sagan is er maar één keuze mogelijk: "Denk niet dat het een optie is"

Voor Peter Sagan is er maar één keuze mogelijk: "Denk niet dat het een optie is"
Foto: © photonews

Zelfs Peter Sagan kan dus vallen. De schade was duidelijk zichtbaar bij de drager van de groene trui. Gelukkig besliste de man die al drie keer als eerste over de streep reed om de Tour verder te zetten. Hij verschaft ook een extra woordje uitleg.

De wereldkampioen wilde vandaag zeker opnieuw verder rijden. "Ik ga het alleszins proberen. We zullen wel zien hoe het loopt. Morgen zal het zwaarder worden dan vandaag gezien het parcours", besloot Sagan op de ochtend van de achttiende Touretappe.

VEEL GELUK

Sagan weet dat hij min of meer ontsnapt is. "Ik weet niet hoe ik mijn pijn kan meten. Ik ben wel heel blij dat ik hier nog been. Het had veel erger kunnen zijn. Ik heb veel geluk gehad. Ik ga proberen om door te gaan." Een hele goede nacht had de groene trui niet, maar dat zou hem niet mogen deren. "Ik heb niet voor de volle honderd procent goed geslapen, maar het ging wel."

Met een supergrote voorsprong op naaste achtervolger Kristoff, zou het in elk geval zonde zijn moest Sagan de strijd alsnog moeten staken. "Ik denk niet dat het een optie is om in de laatste dagen op te geven. Ik ga proberen om de groene trui te dragen tot in Parijs."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties