Ze zijn bij Team Sky nog niet zegezeker en dat heeft ook een reden
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Sky-ploegleider Portal op zijn hoede voor etappe naar de Aubisque

Ze zijn bij Team Sky nog niet zegezeker en dat heeft ook een reden
Foto: © photonews

Al heel de Ronde van Frankrijk maakt Geraint Thomas een sterke indruk. Het lijkt er niet op dat hij de leiding nog gaat afstaan. Toch achten ze bij Team Sky de koers nog niet gereden. Ook ploegleider Nicolas Portal is op zijn hoede. De Aubisque boezemt immers angst in.

Er is vrijdag dan wel geen aankomst bergop, er staat nog heel wat op het programma. De Aspin, de Tourmalet en vooral de Aubisque zullen niet van de poes zijn. "Op de Aubisque kunnen renners superhard naar boven klimmen om vervolgens iets te proberen in de afdaling. Iedereen heeft het over die afdaling. We kunnen in deze etappe werkelijk nog alles verliezen", zegt Portal aan Cyclingnews.

NOG NIET GEWONNEN

De Fransman ziet natuurlijk ook wel dat de gele trui er goed voor staat. "Thomas ziet er enorm sterk uit. Het lijkt er niet op dat hij gaat breken, maar we moeten deze dag benaderen als iedere andere bergrit. We mogen niet denken dat we al gewonnen hebben."

Portal wijst er wel op dat het aan anderen is om aan te vallen. "Thomas heeft op dit moment een comfortabele voorsprong. Het is niet aan ons om de koers open te breken. Het is aan Dumoulin om tijd terug te pakken op Thomas met het oog op de tijdrit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/02/2021 Parkcross
06/02/2021 Noordzeecross
13/02/2021 Eeklo

Nieuwste reacties