Belgische kampioen ziet Parijs als gemiste kans: "Dit was het jaar om het te doen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 13 reacties
Belgische kampioen ziet Parijs als gemiste kans: "Dit was het jaar om het te doen"
Foto: © photonews

De streep lag enkele honderden meters te ver voor Belgisch kampioen Yves Lampaert, die het nog probeerde met een late uitval. "Het zuur spoot uit mijn benen", aldus Lampaert.

Een verdienstelijke poging van Lampaert, maar hij kon de Belgische nul niet van de tabellen vegen. "Dit was het jaar om het te doen", vertelde hij bij Sporza. "Veel spurters waren er niet meer, dus er was wel een kans dat het een ontregelde sprint zou zijn.  Er stond redelijk veel tegenwind. Het was ideaal dat Oss wegsprong, ik kon in zijn slipstream blijven."

"Ik pokerde wat in zijn wiel. Ik had misschien nog iets meer op de laatste kilometer moeten gokken. Oss vroeg na de bocht om over te nemen, maar ik wist dat hij dan achter mij zou wegspringen in de laatste kilometer. Ik moest demarreren om hem kwijt te raken, maar het was iets te ver."

Verzuring

Het peloton walste uiteindelijk nog over Lampaert. "Het was nog 1,3 kilometer, een inspanning van meer dan een minuut. Dat is onhoudbaar tegen een peloton. Zeker met die tegenwind en op die kasseien bolt het ook niet. Het zuur spoot uit mijn benen, ik wist echt niet waar gekropen van de verzuring. In die laatste kilometer leek elke meter wel een kilometer."

"Hoe meer ik eraan denk, hoe meer ik het zie als een gemiste kans. Maar ik had één grote vijand en dat was de wind. En een sterk peloton achter mij. Maar ik vind dat ik mijn eerste Tour goed verteerd heb, ik mag trots mag zijn. Ik ben er 2 keer dicht bij geweest, misschien 2 keer een gemiste kans", besluit de renner van Quick-Step Floors. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties