Belgische sprinter wint voor het eerst sinds mei 2017: "Ik verlaat Lotto Soudal met spijt in het hart"

Redactie
| 4 reacties
Belgische sprinter wint voor het eerst sinds mei 2017: "Ik verlaat Lotto Soudal met spijt in het hart"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na meer dan 14 maanden was het woensdag eindelijk nog eens prijs voor Jens Debusschere. Zijn laatste zege dateerde van de Ronde van België van mei vorig jaar, maar de Lotto Soudal-sprinter schoot raak in de Ronde van Wallonië.

Een zege die voor opluchting zorgde bij Debusschere na een tegenvallend seizoen. "Mijn voorjaar vond ik nog meevallen", bekent hij in HLN. "Ik reed mijn beste resultaten ooit. Maar na de Giro liep het fout. Ik werd ziek, wat mijn voorbereiding op het BK verstoorde en de titelstrijd zelf ook om zeep hielp. Het was op. Ik trok met de ploeg op hoogtestage naar Livigno. Om te herbronnen. Met dit als resultaat."

Klassieke renner worden

Na dit seizoen vertrekt de schoonbroer van Jürgen Roelandts naar Katusha-Alpecin. "Ik verlaat Lotto-Soudal met pijn in het hart, na zeven jaar trouwe dienst. Bij Katusha vind ik een nieuwe uitdaging: de klassieke renner in mij tot leven wekken, méér dan de sprinter onderhouden."

"Ik probeer wat kilo's te verliezen om scherper aan het voorjaar te kunnen beginnen. De komst van ploegleider Dirk Demol is een zegen. Hij is de ideale begeleider in mijn missie", besluit Debusschere. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties