Brailsford zet Sky-renner op non-actief tot er een uitspraak van de UCI volgt

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 19 reacties
Brailsford zet Sky-renner op non-actief tot er een uitspraak van de UCI volgt
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Gianni Moscon stond niet zo lang geleden voor de zoveelste keer in het oog van de storm na een incident in de Tour. Team Sky heeft besloten om de talentvolle Italiaan te schorsen zolang er geen uitspraak van de UCI is.

Moscon werd zonder pardon uit de Tour de France gezet na een slaande beweging richting Elie Gesbert (Fortuneo-Samsic). De wedstrijdjury was niet mals voor de Italiaan, Moscon mocht meteen zijn koffers pakken. De dag nadien kwam de temperamentvolle Moscon wel al met excuses aan het adres van Gesbert en zijn eigen ploegmaats. 

Wachten op een uitspraak

Team Sky heeft ondertussen bij Cyclingnews laten weten dat Moscon niet in wedstrijden zal aantreden zolang de disciplinaire commissie van de UCI geen uitspraak heeft gedaan over de zaak. Moscon kan nog een extra straf, boete of schorsing krijgen van de UCI, indien zij van oordeel zijn dat de uitsluiting in de Tour niet voldoende was.

Het is niet de eerste keer dat Moscon in opspraak komt. Eerder liet hij zich al eens racistisch uit tegenover Kévin Reza en werd hij er van beschuldigd Sébastien Reichenbach met opzet ten val te hebben gebracht. Al waren er wel geen bewijzen voor dat laatste incident. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties