Greipel reageert na acht jaar Lotto: "The red train was de beste sprinttrein ooit"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Greipel reageert na acht jaar Lotto: "The red train was de beste sprinttrein ooit"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na acht seizoenen verlaat André Greipel Lotto-Soudal. De Duitse sprinter gaat aan de slag bij Fortuneo-Samsic. In een persbericht prijst hij Lotto de hemel in.

Hij had het over zijn fameuze sprinttrein. “In 2012 kwam ook Greg Henderson bij de ploeg en hij bleek de missing link om samen met onder meer Marcel Sieberg en Jürgen Roelandts de beste sprinttrein ter wereld op te zetten, the red train. De ontwikkeling van dat project was een heuse challenge, maar is ook ons succes geweest."

"Ik kan veel prestaties als hoogtepunt catalogeren, maar het vertrouwen van de renners in elkaar en van het team in de renners was één langgerekt hoogtepunt. Je kan zoiets immers wel op papier zetten, maar je moet het ook uitvoeren op de weg.” Toch springen er twee zeges bovenuit.

Overwinningen op de Champs-Elysées springen erbovenuit

-André Greipel

"De twee overwinningen op de Champs Elysées in 2015 en 2016 zie ik als de ultieme bekroning voor alle teaminspanningen. Uiteraard beleef je in acht jaar ook moeilijke momenten, maar ik heb nooit druk gevoeld om te moeten presteren. Er was een omgeving waarin we konden presteren, dat is iets anders."

"Ik kijk erg uit om met iedereen van het team de laatste wedstrijden van het seizoen te rijden. Aan alle stafleden en renners die deel hebben uitgemaakt van alle speciale momenten samen: dankjewel!” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties