In moeilijke tijden is er nog steeds één zekerheid bij Lotto Soudal: "Maar ik heb de Tour écht niet gemist"

Redactie
| 7 reacties
In moeilijke tijden is er nog steeds één zekerheid bij Lotto Soudal: "Maar ik heb de Tour écht niet gemist"
Foto: © photonews

In moeilijke tijden kan Lotto Soudal altijd rekenen op Tim Wellens, die na enkele sterke maanden in het voorjaar en een pauze opnieuw succes kende in de Ronde van Wallonië. "De Tour heb ik niet gemist", aldus Wellens.

Wat vond Wellens zelf van het Tour-circus? "Ik heb het allemaal niet zo hard gevolgd", zegt hij in HLN. "Omdat ik zoet was met mijn trainingen en voorbereidingen voor het najaar. Er bleven ook maar weinig ploegmaats over om voor te supporteren, wat de interesse deed afnemen. 'Weet je wat?', zei ik voor de Tour nog lachend tegen Thomas De Gendt. 'Ik ga mee! Niet om te koersen, wel als vaste kamergenoot'. Had gekund, achteraf gezien. Er was plaats genoeg."

Tour niet gemist

Maar zelf vindt Wellens niet dat hij zijn ploeg niets kon bijbrengen in de Tour. "Neen. Na de Giro was ik een beetje uitgeblust. En ik zit niet met het gevoel dat ik kansen heb laten liggen. Daarvoor droegen té weinig ontsnappingen tot het einde. Ik heb de Tour écht niet gemist. Als ik al die renners met gebroken sleutelbenen en schaafwonden zag, vond ik het niet erg om thuis te zitten", lacht Wellens.

"Ik vind het eerlijk gezegd ook geen leuke koers. De hectiek, het gevaar... Er zijn gezelliger plekken denkbaar in juli." Al is een deelname volgend jaar niet uitgesloten. "Mogelijk. Daar moet ik het in het tussenseizoen met de ploeg eens over hebben. Ik heb twee geen al te leuke ervaringen achter de rug. Maar tegelijk besef ik dat de Tour de grootste wedstrijd van het jaar is. Dáár goed presteren is het summum. In die zin heb ik gewoon geen keuze", besluit de Truienaar. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties