Ondanks overname lijkt de kans erg klein dat Wout Van Aert vroeger naar LottoNL-Jumbo vertrekt: "Die kans lijkt mij miniem"

Redactie
| 1 reacties
Ondanks overname lijkt de kans erg klein dat Wout Van Aert vroeger naar LottoNL-Jumbo vertrekt: "Die kans lijkt mij miniem"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert viel compleet uit de lucht toen hem gemeld werd dat hij volgend seizoen voor Aqua Blue Sport zou fietsen. De overname is wel nog niet officieel rond volgens de ploeg van Nick Nuyens. En het lijkt ook onwaarschijnlijk dat Van Aert sneller naar LottoNL-Jumbo kan.

Vanaf 2020 gaat Van Aert bij zijn nieuwe werkgever aan de slag. Het feit dat zijn huidige ploeg samensmelt met het Ierse Aqua Blue Sport zal daar normaal gezien geen verandering in brengen. "Bij een volledige overname worden alle contracten verplicht overgenomen en moeten de bestaande overeenkomsten worden gerespecteerd”, zegt sportadvocaat Mathieu Baert in Het Nieuwsblad. "Net als mogelijke schulden."

"Ook de arbeidsovereenkomsten worden overgenomen. Er kan in het contract van Van Aert wel een controlewijzigingsclausule zitten. Bij een overname kan hij dan het contract verbreken, maar die kans lijkt mij miniem. De advocaten bij de overname zullen tijdens een zogenaamde due diligence alle contracten wel nageplozen hebben en zouden zeker moeten zijn van hun stuk."

Contractbreuk

Contractbreuk is mogelijk, maar daar zijn ook gevolgen aan verbonden. "Van Aert kan natuurlijk altijd eenzijdig zijn contract verbreken, maar dan begaat hij een contractuele fout en dreigt er een gerechtelijke procedure." 

"Hij zou hierbij kunnen argumenteren dat de omstandigheden van de overeenkomst gewijzigd zijn doordat hij in een ander team en onder andere omstandigheden moet rijden. Het zou als argument kunnen worden gebruikt in een poging om een eventuele verbrekingsvergoeding of afkoopsom te laten dalen. Of een rechter hem hierin zal volgen, is een andere vraag", besluit Baert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties