Sergeant blikt terug op acht jaar 'Gorilla': "Ondanks die emotionele tweets naar Sagan en Démare blijft het een gentleman"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Sergeant blikt terug op acht jaar 'Gorilla': "Ondanks die emotionele tweets naar Sagan en Démare blijft het een gentleman"

Lotto-Soudal moet het vanaf volgend seizoen zonder sprinter André Greipel doen. Na acht seizoenen trekt hij immers naar Fortuneo-Samsic. Marc Sergeant reageert met lof.

“Ik denk dat we onze jarenlange samenwerking heel eenvoudig kunnen omschrijven: achtereenvolgens Omega Pharma Lotto, Lotto Belisol en Lotto Soudal hebben heel veel aan André te danken, maar ik denk dat André ook veel aan ons te danken heeft. Het was een band zoals ik er in mijn carrière geen andere gekend heb. Een samenwerking van overleg, geduld, vertrouwen en vooral respect. Het sportief resultaat is daar een gevolg van", aldus Sergeant in een persbericht.

Gentleman

“Iedereen in de ploeg – elke renner en medewerker – leerde André ook kennen als een gentleman, en daar verandert een emotionele tweet aan Sagan of Démare niks aan. Elke nieuwkomer – jong of gereputeerd – had ontzag voor André. Hij dwong respect af door zijn persoonlijkheid en natuurlijk door prestaties, niet door holle woorden. Sinds 2011 maakte hij een grote evolutie; in het begin was hij vooral sprinter, maar door de jaren werd hij een echte leider. Hij noemde ons familie, en dat meende hij ook.”

“De sportieve keuze om het hoofdstuk af te sluiten is uiteraard moeilijk. Als team denk je constant na over de keuzes die je moet maken in functie van de toekomst. In de laatste fase van de gesprekken bleek dat er geen vervolg zou komen aan de samenwerking, maar het wederzijdse respect is blijvend, zonder twijfel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties