Belgische renners hekelen rijgedrag van leider BinckBank Tour: "Hij houdt geen rekening met anderen"

Redactie
| 19 reacties
Belgische renners hekelen rijgedrag van leider BinckBank Tour: "Hij houdt geen rekening met anderen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Matej Mohoric staat alweer een stap dichter bij eindwinst in de BinckBank Tour. Althans, als hij de slotrit naar Geraardsbergen ook overleeft. Maar de Sloveen van Bahrein Merida is duidelijk niet even geliefd bij al zijn collega's in het peloton.

Zo hekelen Jasper Stuyven en Tim Wellens het koersgedrag van de Sloveen, die bekend staat als een roekeloze daler zonder vrees. "Mohoric is niet zo geliefd in het peloton, wegens zijn onverantwoord rijgedrag", vertelt Jasper Stuyven in Het Nieuwsblad. "In elke bocht of in elke afdaling neemt hij risico’s."

En daar is ook Tim Wellens, die vandaag naast de ritzege greep, het mee eens. "Hij rijdt nogal hevig in een peloton en volgt steeds zijn eigen lijnen, zonder rekening te houden met de anderen", aldus de Lotto Soudal-renner. "De afgelopen dagen zijn er al een paar renners bij hem langs geweest om te zeggen dat hij daarvoor moet oppassen, maar blijkbaar deed hij het vandaag weer."

Alliantie?

"Mocht er nu een Belg aan de leiding staat, was de eindzege misschien al beslist", aldus Wellens. "Maar met Mohoric heb je een ander verhaal. Een alliantie tegen Mohoric? Dat is misschien overdreven, maar hij zal van de andere ploegen geen hulp krijgen als hij in de problemen komt. Ik denk dat er velen in het peloton liever iemand anders ziet winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties