Elia Viviani met nummer 15: "Iets speciaals dat ik de rest van mijn leven zal herinneren"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Elia Viviani met nummer 15: "Iets speciaals dat ik de rest van mijn leven zal herinneren"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De EuroEyes Cyclassics in Hamburg is voor het tweede jaar op rij gewonnen door Elia Viviani, die de massasprint voor zijn rekening nam en zo Quick-Step Floors de 55e zege van het seizoen bezorgde.

Voor Viviani was het zijn 15e triomf van het seizoen. "Ik was tweede in de Cadel Evans Race, Gent-Wevelgem en RideLondon, dus om eindelijk een WorldTour-eendagskoers te winnen dit seizoen voelt geweldig", zei Viviani bij zijn ploeg. "Het is ook mijn eerste overwinning in de maglia tricolore. Iets speciaals dat ik de rest van mijn leven zal herinneren."

'Beste ploeg ter wereld'

"De ploeg was opnieuw indrukwekkend. Iljo reed de hele dag op kop in zijn eerste koers sinds juni. Remi en Kasper namen het heuvelachtige deel  voor hun rekening en hielden alles bij elkaar. Daarna was het aan Davide, Michael en Saba. We hadden de finale van de koers gisteravond goed bestudeerd en wisten dat we de laatste 3 kilometer vooraan moesten zitten. Het is fijn om onderdeel te zijn van deze ploeg, de beste ter wereld."

Viviani timede zijn sprint perfect. "Met nog zo`n 400 meter te gaan zat ik in het wiel van Demare. Hij had Guarnieri nog voor zich, dus ik zat in de perfecte positie. Ik hoefde alleen op het juiste moment te wachten om vervolgens rond mijn opponent te sprinten. Dat deed ik op 150 meter, 50 meter later dan vorig jaar. Deze zege komt op een goed moment, volgende week trekken we naar de Vuelta", besluit Viviani. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties