Tom Dumoulin bekent: "Er is onrust, maar ik ben het management van de ploeg niet"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Tom Dumoulin betreurt het vertrek van Simon Geschke en Laurens ten Dam bij Sunweb

Tom Dumoulin bekent: "Er is onrust, maar ik ben het management van de ploeg niet"
Foto: © photonews

Sunweb ziet enkele belangrijke renners en vooral knechten van Tom Dumoulin na dit seizoen andere oorden opzoeken. De Nederlander zelf reageerde voor het eerst op de veranderingen binnen de ploeg.

Zo vertrekken Simon Geschke en Laurens ten Dam na dit seizoen. Voor de start van het criterium in Etten-Leur reageerde Dumoulin bij de NOS. "Ja inderdaad, er is wat onrust. En natuurlijk had ik graag gezien dat Simon Geschke en Laurens ten Dam bij de ploeg hadden kunnen blijven. Maar als het niet zo is, dan is het niet zo."

"Ik kan met allebei heel goed opschieten, ik had ze er graag bijgehouden", zegt de Nederlander, die zelf geen stem had in het vertrek of aanblijven van beide renners. "Ik ben het management van de ploeg niet. Ik word gewoon betaald. Ik ben renner en dat is mijn rol."

Alles in teken van Tour

Sunweb trok tot dusver alleen maar neoprofs aan voor volgend seizoen. "Ik hoop dat er een goede ploeg gaat staan volgend jaar, maar dat gaat wel goedkomen. Als we er iets moois voor terugkrijgen, ben ik hartstikke tevreden."

Volgend jaar staat alles bij Dumoulin in het teken van de Tour. "We hebben in de Tour een hele goede ploeg nodig als we willen proberen om voor de winst te gaan. Stel: we pakken een keer geel, dan heb je een goede ploeg om je heen nodig om die trui te verdedigen", klinkt het ambitieus. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2019 - 18/08/2019 BinckBank Tour
24/08/2019 - 15/09/2019 Vuelta

Nieuwste reacties