André Greipel legt uit waarom hij voor het verrassende project van Fortuneo-Samsic koos

Redactie
| 0 reacties
André Greipel legt uit waarom hij voor het verrassende project van Fortuneo-Samsic koos
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

André Greipel komt volgend seizoen uit voor het Franse Fortuneo-Samsic. En dat na 8 seizoenen trouwe dienst bij Lotto Soudal. "Ik ben dan wel al 36, maar ik voel mij nog topfit", zegt de 'Gorilla'.

Waarom net de keuze voor Fortuneo-Samsic? "Ik sprak met veel teams, maar ik had in de lente al met hen gesproken en had een goed gevoel", vertelt Greipel in gesprek met Het Nieuwsblad. "Er zit veel potentieel in die ploeg en ze hebben een visie. Ze willen ook een WorldTour-licentie en ik kan hen daarbij helpen door voor zeges te zorgen. En ze rijden een mooi programma."

"Zolang ik plezier heb, ga ik door"

Greipel komt in een hele nieuwe ploeg terecht. Maar zorgen maken over zijn lead-out doet hij zeker niet. "Neen, er zijn een pak goede renners die er al ervaring mee hebben. En ik zal goed met die jongens praten, daarom leer ik nu al Frans. Via het internet", lacht de Duitse sprinter. "Het is inderdaad iets nieuws, ik zal ook uit mijn comfortzone moeten komen en dat kan een extraatje opleveren."

"Ik ben dan misschien wel 36, maar ik voel mij nog topfit. Nog twee jaar, of drie, of vier. Zolang ik plezier heb, ga ik door. Ik train nog steeds graag en voel geen sleet. Ik heb het gevoel dat ik nog steeds massasprints kan winnen en alle topspurters kan kloppen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties