André Greipel over zijn pijnlijke vertrek bij 'familie' van Lotto Soudal: "Het had misschien anders gekund"

Redactie
| 3 reacties
André Greipel over zijn pijnlijke vertrek bij 'familie' van Lotto Soudal: "Het had misschien anders gekund"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het wordt een vreemd beeld volgend seizoen. Na 8 seizoenen bij Lotto Soudal gaat André Greipel in 2019 het truitje van Fortuneo-Samsic dragen. En dat is toch ook wel deels met spijt in het hart.

Na lange transferonderhandelingen en een niet-lucratief aanbod besloot Greipel te vertrekken bij Lotto Soudal. "Ik ga daar niks meer over zeggen, dat is een gesloten boek", zegt hij in HNB. "Ik kan alleen maar zeggen: je bent goed zolang ze je nodig hebben. En ik zag mijzelf niet meer passen in het plan van het team, dus heb ik besloten om te vertrekken. Trouwens: volgend jaar zal de hele ploeg er anders uitzien."

Lotto Soudal jaagt volgend seizoen op sprintzeges met Caleb Ewan. Nochtans had die laten verstaan dat hij graag nog met Greipel gereden had. "Dan had hij eens met mij moeten spreken. Ik heb hem niet gehoord. Ik hoop dat Lotto Soudal het goed doet volgend seizoen, echt waar. We zullen zien of ze de juiste beslissing hebben genomen."

Niet gesproken

"Het is te begrijpen dat ze voor jonge renners kiezen, maar hadden ze er met mij over gesproken, dan had het misschien anders gekund. Ik en renners zoals Sieberg hebben toch ervaring met sprinten en het werken met lead-outs? Het team heeft ook nooit met mij over Ewan gesproken. Dat was slimmer geweest."

Greipel was 8 seizoenen aan de slag bij de Belgische WorldTour-ploeg. Het vertrek doet toch pijn. "We waren een grote, hechte vriendengroep. Renners, mecaniciens, verzorgers, zelfs de secretaresse: ze waren als familie voor mij. Ik zal heel veel mensen missen. Ik heb ook altijd een goed contact gehad met Marc Sergeant. Nu nog trouwens."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties