Belgische sprinter verliest de moed niet na nieuwe tegenslag: "Vraag me natuurlijk wel eens af waarom het mij weer moet overkomen"

Redactie
| 0 reacties
Belgische sprinter verliest de moed niet na nieuwe tegenslag: "Vraag me natuurlijk wel eens af waarom het mij weer moet overkomen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Als het over 'pech' gaat, kan de Belgische sprinter Kris Boeckmans een aardig woordje meespreken. In de Ronde van Denemarken kwam de renner van Vital Concept ongelukkig ten val, waardoor hij zijn onderarm brak.

De val was erg onfortuinlijk omdat Boeckmans zich in de slotrit liet uitzakken uit de vlucht. "De vlucht was dus ten dode opgeschreven en daarom liet ik me uitzakken in het gezelschap van een renner van Astana", vertelt hij in gesprek met HLN. "Ik greep naar mijn bidon om wat bij te tanken en plots, tussen twee appartementsblokken, werd ik gegrepen door een windhoos."

"Voor ik het wist, lag ik tegen de grond. Mijn arm was er slecht aan toe, maar gek genoeg had ik voor de rest geen schrammetje. Ik ben tegen een auto gaan zitten en een kwartier lang kon ik niets anders dan 'pourquoi' uitkramen. Echt zonde, want de voorbije maanden had ik een heel goed gevoel", zegt de sprinter. 

Niks forceren

Ondertussen is Boeckmans druk met zijn revalidatie bezig. "In samenspraak met mijn trainer heb ik een dagelijks programma opgesteld om gestaags aan de weg terug te timmeren. Stap per stap, want het heeft geen zin om te forceren. Ik ga er dan ook vanuit dat mijn seizoen erop zit. Ik concentreer me beter op een goede winter zodat ik gezond en wel aan de start van het volgende seizoen verschijn."

Zijn val in de Vuelta van '15 was nog een park erger. "Natuurlijk vraag ik me wel eens af waarom het mij weer moet overkomen, maar daar word ik niet beter van. Ik blijf positief ingesteld en ga er alles aan doen om er begin 2019 weer helemaal te staan", besluit Boeckmans. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties