Gaat er na een Nederlander nu een Belg voor werelduurrecord? "Ik denk dat het mogelijk is"

Redactie
| 1 reacties
Gaat er na een Nederlander nu een Belg voor werelduurrecord? "Ik denk dat het mogelijk is"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is de Nederlander Dion Beukeboom niet gelukt om het werelduurrecord te breken. Het werd de vijfde tijd ooit, waardoor Bradley Wiggins nog steeds het record op zijn naam heeft staan. Komt één van de volgende pogingen van een Belg?

Wiggins reed liefst 54,526 km op een uur tijd. En de komende maanden hoeft de Brit zich nog geen zorgen te maken over zijn record. Alex Dowsett, momenteel met de 4e tijd ooit, wil een nieuwe poging ondernemen. Maar er is met Victor Campenaerts ook interesse uit Belgische hoek om het werelduurrecord aan te vallen. 

Eerst Tokio 2020

"Ik heb dit plan al uitvoerig besproken met mijn ploeg Lotto Soudal en fietsconstructeur Ridley", citeert Het Nieuwsblad de Europese kampioen tijdrijden. "Maar eerst wil ik de komende twee jaar nog verbeteren in het tijdrijden op de weg met als doel de tijdrit op de Olympische Spelen van Tokio."

"Nadien mik ik op het werelduurrecord. Omdat Wiggins zijn poging niet in ideale omstandigheden afwerkte, denk ik dat het mogelijk is", besluit de Antwerpenaar. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties