In 2017 nog 4e in de Vuelta, dit jaar kent Nederlander rotseizoen: "Een of twee keer pech verandert moraal niet"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
In 2017 nog 4e in de Vuelta, dit jaar kent Nederlander rotseizoen: "Een of twee keer pech verandert moraal niet"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Hij moest de luxeknecht van Tom Dumoulin in de Tour de France worden, maar een valpartij begin juli besliste daar anders over bij de Nederlander Wilco Kelderman. En dus wordt het de Vuelta, al is het ook een klein mirakel dat hij daar kan starten.

Het is een pechseizoen geworden voor de talentvolle Wilco Kelderman. In de Tirreno-Adriatico brak hij zijn sleutelbeen, waarna hij onder het mes moest. Daarna bereidde hij zich helemaal voor op de Tour, maar het grootste wielercircus ter wereld zag hij door de neus geboord na een valpartij op het NK in Hoogerheide.

Het plaatje in zijn sleutelbeen was verbogen. Kelderman moest opnieuw onder het mes. "Er zit nu een net iets dikkere plaat op, die houdt het bij elkaar", zegt de Sunweb-renner bij de NOS. "Het is nog niet helemaal genezen, dat kan ook niet. Maar het is wel goed genoeg om te koersen."

22 dagen gekoerst

Vorig jaar werd Kelderman nog knap 4e in de Vuelta. Dit jaar heeft hij amper 22 dagen gekoerst. "Ik weet niet of ik 100% ben. Ik hoop in de ronde te groeien. Ondanks de tegenslagen blijf ik fietsen mooi vinden. Een of twee keer pech verandert mijn moraal niet", besluit Kelderman. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties