Ploegmaat van Kenneth Vanbilsen wel heel zelfzeker: "Topvorm komt eraan"

Ploegmaat van Kenneth Vanbilsen wel heel zelfzeker: "Topvorm komt eraan"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Onze landgenoot Kenneth Vanbilsen trekt met één groot doel richting de Ronde van Spanje. Hij moet als lead-out de sprint aantrekken en zo zijn kopman Nacer Bouhanni aan één of meerdere ritzeges helpen. Bij de Fransman zelf is alvast geen enkele twijfel te bespeuren.

Nochtans zal Vanbilsen de enige renner in zijn team zijn die hem in de sprints zal ondersteunen. "Tegen andere teams die de helft van hun ploeg inzetten in de sprints, is het moeilijk als je geen sprinttrein hebt. Maar er zijn nog andere dingen die je kunt doen. Ik mag gewoon geen fouten maken. Ik weet hoe ik moet winnen", liet Bouhanni optekenen in l'Equipe.

Het is voor Bouhanni al een heel bewogen jaar geweest en ook vanuit zijn eigen team was er soms harde kritiek. "Ondanks alles ben ik steeds professioneel gebleven. Ik heb misschien wel harder gewerkt dan ooit tevoren. Wie weet is dat wel waarom ik ziek was in maart. Enkel door hard te werken kan ik opnieuw overgaan tot het winnen van wedstrijden. Mijn topvorm komt eraan. Het is mijn doel om honderd procent te zijn in de Vuelta."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties