Verjaardag in mineur voor Johan Bruyneel: ex-teammanager van Lance Armstrong moet waanzinnig bedrag terugbetalen aan Amerikaanse overheid
Redactie
| 7 reacties

Johan Bruyneel moet van de rechtbank 1,2 miljoen dollar terugbetalen aan Amerikaanse overheid

Verjaardag in mineur voor Johan Bruyneel: ex-teammanager van Lance Armstrong moet waanzinnig bedrag terugbetalen aan Amerikaanse overheid

Het zal niet de leukste verjaardag zijn van Johan Bruyneel, die vandaag 54 kaarsjes mag uitblazen. Een Amerikaanse rechtbank heeft beslist dat hij liefst 1,2 miljoen euro moet terugbetalen aan de Amerikaanse overheid.

Bruyneel was bij US Postal jarenlang de teammanager van de later op doping betrapte Tour-winnaar Lance Armstrong. Maar de rechtbank is van oordeel dat ook Bruyneel zich als teammanager onrechtmatig heeft verrijkt met overheidsgeld van US Postal Service, dat ruim 30 miljoen euro investeerde in wielersponsoring. 

Een rechtbank in Washington heeft nu beslist dat Bruyneel ruim 1,2 miljoen dollar moet terugbetalen aan de Amerikaanse overheid. Dat staat ongeveer gelijk aan 60 procent van zijn salaris van toen. Bovendien moet Bruyneel ook nog 369.000 dollar aan zogenaamde civil penalties betalen.

'Lange procedureslag'

Volgens Sport/Voetbalmagazine en professor Arbeids- en Sportrecht Frank Hendrickx is de kans echter klein dat Bruyneel het complete bedrag van om en bij de 1,6 miljoen dollar zal moeten ophoesten. Bruyneel woont namelijk niet in de VS, maar wel in Madrid.

"Een beslaglegging van iemand die niet in de VS woont, is zeer moeilijk. Dat zal dus ook nog een lange procedureslag worden, want in principe zou men dan in het land van de woonplaats van de verweerder opnieuw een rechter moeten inschakelen. En dat is zeker niet vanzelfsprekend", zegt Hendrickx. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

22/01/2022 Hamme
23/01/2022 Hoogerheide
02/02/2022 Maldegem
05/02/2022 Kruibeke
06/02/2022 Lille

Nieuwste reacties