Belgen kleuren zware bergrit, Amerikaan triomfeert op La Covatilla

Belgen kleuren zware bergrit, Amerikaan triomfeert op La Covatilla
Foto: © photonews

Het was klimmen geblazen in de Ronde van Spanje met een aankomst bovenop La Covatilla. In de zwaarste bergrit tot dusver kreeg de ontsnapping de vrijgeleide. Enkele Belgen kwamen op die manier in aanmerking voor een ritzege. Zij moesten echter hun meerdere erkennen in de Amerikaan Benjamin King.

In de vroege vlucht van elf renners zaten drie Belgen: De Gendt, Vanbilsen en Teuns. Ook Maté was mee en hij versterkte zijn bollentrui. De voorsprong van de elf groeide gestaag. In het peloton was Groupama-FDJ de enige ploeg die zin had om de vlucht te controleren. De winnaar zat dus vooraan.

DE GENDT VERSNELT

De Gendt versnelde een paar keer, maar het troepte toch weer samen. Toen King samen met Bonet vertrok, was dat wel het goede moment. King liet Bonet achter en was op vijftien kilometer van het einde de eenzame leider. De achtervolgende groep zag de achterstand oplopen.

MOLARD MOET LOSSEN

Met Mollema zat er nog een klinkende naam bij de achtervolgers en de Nederlander besefte dat hij wel iets moest doen. Hij ging op en over Bonet. Op een recht stuk kreeg Mollema King in het vizier. Ondertussen kreeg leider Molard het moeilijk in het peloton. De Fransman moest uiteindelijk ook lossen.

In zijn typische stijl bleef het wel harken voor Mollema. Op twee kilometer van de finish hing hij op twintig seconden van King. De voorsprong van de Amerikaan groeide alleen nog maar. De renner van Dimension Data vierde zo zijn tweede ritzege in de Vuelta. Yates neemt de leiderstrui over van Molard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties