Meteen winst voor Lotto-Soudal! De Gorilla overleeft Belmont Hill en sprint naar zege

Meteen winst voor Lotto-Soudal! De Gorilla overleeft Belmont Hill en sprint naar zege
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Ronde van Groot-Brittanië is vandaag gestart met een rit in Wales van Pembrey naar Newport. Een beklimming kort voor de finish was niet voldoende om voor afscheiding te zorgen. In de hieropvolgende sprint toonde André Greipel zich nog eens de snelste van het pak.

Zes renners zaten in de vlucht van de dag. Met Dlamini, Handley, Moses, Townsend, Downey en Bostock voorin was het Verenigd Koninkrijk goed vertegenwoordigd. Met nog zo'n zeventig kilometer af te leggen, hadden ze een voorsprong van anderhalve minuut. Dat verschil slonk nadien wel, zodat alles wees op een massasprint.

Daar had Townsend geen zin in. Hij liet zijn medevluchters achterwege en hield het op zijn eentje nog lang vol. Op 15 kilometer van de meet had hij nog twintig seconden. Vier kilometer verderop waren die tenietgedaan. Het peloton maakte zich dan wel nog op voor Belmont Hill, vooraleer de ultieme kilometers eraan kwamen.

AANVALLEN OP BELMONT HILL

Er volgden dus nog wel enkele aanvalspogingen. Alaphilippe antwoordde op de versnelling van Thomas. Nadien waagde met Jungels nog een andere renner van Quick-Step een poging. De Luxemburger strandde op een kilometer van de aankomst. Het werd dus toch een sprint en daarin haalde Greipel het nipt. De Duitser hield knap andere topsprinters als Ewan en Gaviria af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties