Alles op Wellens in Canada: "Iederéén rijdt voor hem"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Alles op Wellens in Canada: "Iederéén rijdt voor hem"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotto-Soudal heeft met Tim Wellens één van de grote kanshebbers op winst in Canada in de rangen. In de twee Grand Prix over de plas trekt het team dus vol de kaart van Wellens.

“We trekken met één uitgesproken kopman naar Canada en dat is Tim", geeft Herman Frison aan in een persbericht. "Het zijn twee lastige koersen en hij heeft in het verleden al bewezen die aan te kunnen. Wellens is onze kopman voor de volle 100% - zowel voor de GP de Québec als voor de GP de Montréal."

Een pure sprinter gaat niet mee. "Het lijkt misschien makkelijk om nog voor de zege te sprinten, maar als je al 200 kilometer gefietst hebt, is dat zeker niet zo evident. Er zijn geen sprinters meer op het einde, wat deze wedstrijden dus ook niet geschikt maakt voor renners als André Greipel."

Hopen op slecht weer

"Tim Wellens heeft die machtsprint na een lastige wedstrijd nog wel en maakt het meeste kans binnen de Lotto Soudal-selectie. Daarom rijdt iedereen van de ploeg vrijdag en zondag in dienst van Tim. Natuurlijk hangt veel af van de weersomstandigheden: die keer dat hij won, was het bijvoorbeeld erg slecht weer en dan is Tim altijd goed."

Het plan is alvast duidelijk. "We moeten hoe dan ook de koers hard maken: hoe moeilijker de finale, hoe beter voor Tim. Als er een groep ontsnapt is, moeten we de koers openbreken. Tim kan dan bijvoorbeeld - afhankelijk van de wedstrijdsituatie - twee of drie ronden van het einde in de aanval trekken en proberen stand te houden tot aan de meet.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties