Elia Viviani maakt er een perfecte dag van voor Quick-Step

Elia Viviani maakt er een perfecte dag van voor Quick-Step
Foto: © photonews

Het is één van de meest succesvolle dagen van het jaar voor Quick-Step Floors en dat wil al wat zeggen. Na de zege van Alaphilippe in de Ronde van Groot-Brittanië, zorgde Viviani voor een twee op twee in de Vuelta.

Er lag eindelijk nog eens een kans voor de sprintersploegen. Die zijn er niet al teveel in deze Vuelta. Ze konden er dus maar beter het beste van maken. De twee eenzame vluchters Ezquerra en Machado konden alvast geen probleem vormen. Met 65 kilometer te gaan dook hun voorsprong al onder de twee minuten. De twee hadden geen kans tegen een opkomend peloton.

VAL WALLAYS

Er was wel een Belg die een hachelijk momentje kende. Jelle Wallays van Lotto-Soudal geraakte betrokken in een val met Simone Petilli. Die laatste had medische assistentie nodig en moest uiteindelijk opgeven. Wallays kon wel meteen weer verder.

Voorts haalde nagenoeg iedereen zonder kleerscheuren de finale. Diego Rubio had nog wel zin in een aanval. Meer dan vijftien seconden werden hem niet gegund. De te verwachten massasprint bleek bijgevolg onvermijdelijk.

VIVIANI LAAT ZICH NIET VERRASSEN

Pöstlberger trachtte er nog vanonder te muizen in de slotkilometer om zo Quick-Step nog wat onder druk te zetten. Morkov en Sabbatini brachten Viviani desalniettemin in een uitstekende positie. Er stond geen maat op de Italiaan. Sagan moest zich eens temeer tevreden stellen met een tweede plaats, Nizzolo werd derde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties