Italiaans kampioen Viviani weet echt wel dat hij goed zit: "Perfect moment bij perfect team"

Italiaans kampioen Viviani weet echt wel dat hij goed zit: "Perfect moment bij perfect team"
Foto: © photonews

Hij kan maar moeilijk geloven dat het zo lang zo goed blijft lopen, Elia Viviani. De spurtbom van Quick-Step was onder de indruk van zijn lead-out in de tiende etappe van de Vuelta.

"Dit was één van de meest perfecte lead-outs dit jaar. Toen Valverde zijn eerste rit won, deden we niets. En toen ik derde werd, maakten we een fout. Er zat dus een beetje druk op, want we zijn sterker en sneller dan de anderen. Dit is mijn zeventiende overwinning dit jaar. Dit is voor alle jongens die altijd de lead-out doen. Je ziet hoe ze het vandaag deden", strooide Viviani met complimentjes naar zijn ploegmaats.

Hij slaagt er zelf telkens in het waar te maken in de grote ronden. "Dit geeft een goed gevoel. Ik heb nu twee zeges in de Vuelta na mijn vier ritzeges eerder dit jaar in de Giro. Deze overwinning is voor heel het team en voor de familie die hier gisteren tijdens de rustdag was."

GEWELDIG SEIZOEN

Dat dagje vrij heeft misschien ook wel geholpen. "Ik heb de beste rustdag ooit gekend. Vandaag kon ik dan weer sprinten. Dit geweldige seizoen blijft duren. Ik had erop gehoopt om een perfect moment in mijn carrière te kennen bij een perfect team."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties