Quick-Step Floors schiet nu ook raak in Groot-Brittanië

Quick-Step Floors schiet nu ook raak in Groot-Brittanië
Foto: © photonews

Over heel de wereld heeft Quick-Step Floors al successen geboekt dit jaar en vandaag is Groot-Brittanië aan de beurt. Een uitgedund peloton sprintte in Bristol voor de zege. Julian Alaphilippe was de snelste van het pak.

Quick-Step is de overwinning echt wel zelf gaan halen. Reeds in het begin van de derde rit van de Ronde van Groot-Brittanië was de Belgische ploeg zeer actief. Onder andere Schachmann en Gaviria wilden meeglippen in de ontsnapping, maar het peloton leed lange tijd geen groepje vertrekken.

GREIPEL EN KEISSE IN DE AANVAL

Uiteindelijk kwam het dan toch tot een ontsnapping met daarin Greipel, Eenkhoorn, Cardis en Holmes. Nog drie andere renners maakten de sprong naar voren: Iljo Keisse, Fernandez en Strakhov. Heel lang reed dit nochtans niet oninteressante groepje ook niet vooruit.

Ook de vlucht met Tony Martin, Swift, Mould en Tulik werd tenietgedaan. Er kwam nog een steil klimmetje aan waarop het Britse goudhaantje Pidcock als eerste boven kwam. In de afdaling werd hij ingerekend. Alaphilippe toonde zich aan de finish de snelste in de groepssprint. Patrick Bevin van BMC is de nieuwe leider.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties