"Als de omstandigheden in zijn voordeel zijn, kan Mathieu van der Poel in 2020 meestrijden voor de zege"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 17 reacties
"Als de omstandigheden in zijn voordeel zijn, kan Mathieu van der Poel in 2020 meestrijden voor de zege"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel had vooraf voor een bronzen medaille getekend op het wereldkampioenschap mountainbike in Lenzerheide. En dus was ook bondscoach en ex-veldrijder Gerben de Knegt in zijn nopjes.

"Ik denk dat Mathieu hier zijn beste wedstrijd van het seizoen rijdt", opent de Knegt op de webstek van de Nederlander wielerbond. "We konden al heel tevreden zijn met zijn constante vormpeil van dit jaar. Het is mooi dat hij dit bekroont met deze WK-medaille."

Al was de start en de eerste ronde niet helemaal super bij de Nederlandse kampioen MTB, veldrijden en op de weg. "Natuurlijk moet je jezelf afvragen wat er gebeurd was als hij niet gehinderd was in het begin, misschien had hij dan met Schürter en Kerschbaumer mee gekund", zegt de bondscoach.

Progressie

Dit is natuurlijk ook erg hoopgevend voor Tokio 2020. "Mathieu heeft veel progressie gemaakt in het mountainbiken en heeft nog twee jaar om op de Olympische Spelen van Tokio de kloof met de top te dichten. Als de omstandigheden in zijn voordeel zijn, kan hij al voor de zege meestrijden", weet de Knegt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties