Debat van de week: Wie moet de Belgische kopman zijn op het WK wielrennen?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 26 reacties
Debat van de week: Wie moet de Belgische kopman zijn op het WK wielrennen?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Maandag maakt bondscoach Kevin De Weert op de tweede rustdag van de Ronde van Spanje zijn selectie voor het wereldkampioenschap wielrennen in Innsbruck bekend. Wie moet onze kopman zijn? Debatteer mee.

Voor de selectie is het dus nog tot morgen wachten, maar natuurlijk mogen enkele landgenoten al op beide oren slapen voor het loodzware WK in Innsbruck. Mannen als Greg Van Avermaet (BMC), Tiesj Benoot (Lotto Soudal), Dylan Teuns (BMC), Laurens De Plus (Quick-Step Floors) en Tim Wellens (Lotto Soudal) lijken zekerheden te zijn in de Belgische achtkoppige selectie. 

Het parcours in Oostenrijk is van een heel ander kaliber dan de vorige jaren, waarbij altijd een sprinter of puncher mocht zegevieren. België zal dus vooral zeker niet moeten wachten tot mannen als pakweg Vincenzo Nibali, Peter Sagan en Alejandro Valverde hun eindschot uitspelen. 

Wie moet de Belgische kopman worden op het WK in Oostenrijk? Greg Van Avermaet bewees in Rio 2016 dat hij een zwaar parcours aankan, terwijl het parcours vooral op het lijf van Tim Wellens geschreven lijkt. Tiesj Benoot pakte dit seizoen zijn eerste grote zege in de Strade Bianche, maar staat niet echt bekend als een echte killer.

Dylan Teuns bewees in de Vuelta dan weer over sterke benen te beschikken, al kon dat nog niet vertaald worden in een zege. Laurens De Plus moet nog steeds wachten op die eerste profzege, maar staat wel bekend als één van de sterkste klimtalenten van ons land. 

Stem dus zeker mee in onze poll! 

Wie moet de Belgische kopman worden op het WK wielrennen?

50%
0%
50%
0%
0%
0%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties