Fransman pakt zege op mythische Lagos de Covadonga, favorieten bestoken elkaar zonder tijdwinst

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Fransman pakt zege op mythische Lagos de Covadonga, favorieten bestoken elkaar zonder tijdwinst
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De 15e rit in de Ronde van Spanje met aankomst op Lagos de Covadonga is gewonnen door Thibaut Pinot. De Fransman van Groupama-FDJ liet op de slotklim de andere favorieten achter zich.

De etappe voor de tweede en laatste rustdag bracht de renners naar de mythische top van Lagos de Covadonga. Twee jaar geleden won Nairo Quintana daar nog de rit. Geen Bjorg Lambrecht (Lotto Soudal) meer, hij stapte zoals afgesproken na de rit van zaterdag uit de wedstrijd om zich volledig te focussen op het WK (bij de beloften).  

Thomas De Gendt toonde zich en pakte enkele bergpunten, maar het waren Nicolas Roche (BMC), Tao Geoghegan Hart (Team Sky), Nick Schultz (Caja Rural), Ivan Garcia Cortina (Bahrein Merida), Imanol Erviti (Movistar), Ben King (Dimension Data), Pierre Rolland (EF-Drapac), George Bennett, Danny van Poppel (LottoNL-Jumbo), Bauke Mollema, Fabio Felline (Trek-Segafredo) en Valerio Conti (UAE) die een voorsprong kregen.

Eerste prik van Lopez

Onder impuls van Astana werd die voorsprong nooit echt groot en op de slotklim werden alle vluchters één voor één ingerekend. Op minder dan 8 kilometer van de streep ontbond Miguel Angel Lopez (Astana) zijn duivels. Het spel zat op de wagen. Thibau Pinot kreeg wel een gaatje, maar rode trui Simon Yates ging in de achtervolging, al lieten Nairo Quintana, Lopez en de jonge Mas niet begaan.

Pinot trok nog enkele keren goed door en mocht het zegegebaar maken op Lagos de Covadonga. Bij de favorieten werden nog enkele speldenprikken uitgedeeld, maar amper tijdverlies in de top vijf. Simon Yates mag zo met de rode leiderstrui de rustdag in. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties