Nieuwe Lotto Soudal-sprinter wint slotrit in Groot-Brittannië, eindzege is voor Alaphilippe

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Nieuwe Lotto Soudal-sprinter wint slotrit in Groot-Brittannië, eindzege is voor Alaphilippe
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De slotrit in de Ronde van Groot-Brittannië is uitgedraaid op een massasprint. Daarin was Lotto Soudal-transfer voor 2019 Caleb Ewan de snelste. De eindzege is voor Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors).

De slotrit in deze Ronde van Groot-Brittannië was een korte etappe van slechts 77 kilometer door de straten van Londen. Bovendien konden de sprinters nog een keer aan hun trekken komen. Al liet Sky zich in de Londense straten nog voor de massasprint opmerken. 

Chris Froome zat mee in de ontsnapping, hij kreeg het gezelschap van Sylvain Chavanel en Ben Swift. Hun poging werd echter tenietgedaan, waarna ook zijn ploegmaat en ex-wereldkampioen tijdrijden Vasil Kiryienka het nog zonder succes probeerde. In de verwachte massasprint liet pocketsprinter Caleb Ewan Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) en André Greipel (Lotto Soudal) achter zich.

Alaphilippe wint eindklassement

Zijn eerste zege sinds februari voor de in 2019 naar Lotto Soudal vertrekkende Australiër. Alaphilippe veroverde in de door Wout Poels (Sky) gewonnen koninginnenrit de leiderstrui en gaf die in de slotrit niet meer uit handen. Poels werd tweede, de Sloveen Primoz Roglic derde. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties