Bondscoach De Weert doet zijn plan uit de doeken voor WK: "Overtuigd dat we kunnen verrassen"

Redactie
| 4 reacties
Bondscoach De Weert doet zijn plan uit de doeken voor WK: "Overtuigd dat we kunnen verrassen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De acht namen voor het WK in Innsbruck zijn bekend, al is de hoop en de kans op een Belgische wereldtitel niet heel groot. Al gelooft bondscoach Kevin De Weert zeker in een verrassing.

Ons land heeft geen topfavoriet in de rangen, maar toch wel enkele sterke renners in huis. Anticiperen wordt, zoals zo vaak gezegd in het wielrennen, het codewoord bij uitstek. "Daar hebben we de renners voor", aldus De Weert in HLN. "Pionnen die kunnen meeschuiven in de lange vlucht en heel lang overleven."

"Wie daarvoor in aanmerking komt? Kijk naar de selectie", vervolgt de bondscoach. "Je kan de namen makkelijk invullen. We moeten spelen met de kaarten die we hebben. Realistisch optimistisch. Maar toch ook ambitieus", klinkt het. 

Underdog

Toch lijkt de kans klein dat er in 2019 een Belg met de regenboogtrui mag pronken. "Maar ik ben een positief ingestelde mens. Met die underdogrol kunnen we wel wat. Als we het vooraf uitgestippelde plan tot in de puntjes uitwerken, zal ik al tevreden zijn. Ongeacht het resultaat dat daaruit voortvloeit. Maar we reizen niet zonder vertrouwen af. Ik ben ervan overtuigd dat we kunnen verrassen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties