Is geld de sleutel om een grote ronde te winnen? Sergeant: "Liever dat, dan ook zo'n Poels of Kwiatkowski te kopen"

Redactie
| 2 reacties
Is geld de sleutel om een grote ronde te winnen? Sergeant: "Liever dat, dan ook zo'n Poels of Kwiatkowski te kopen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tijden zijn veranderd. Ook Lotto Soudal probeerde enkele jaren geleden met Cadel Evans en Jurgen Van den Broeck de Tour (of een Grote Ronde) te winnen, maar dat lukte niet. Zit er wel toekomstmuziek in met Bjorg Lambrecht?

Volgens Marc Sergeant speelden Simon Yates en Mitchelton-Scott het slim uit in Spanje. "De Vuelta was oncontroleerbaar, Sky was niet de dominante ploeg. Astana en Movistar namen het heft in handen. Simon Yates kon meeliften", aldus Sergeant in HLN.

Zo probeerde Lotto het ook in 2008. Kopman van dienst was toen Cadel Evans. "Meedrijven op de golven, nooit zelf het initiatief nemen en de laaste tijdrit die alles beslist", zegt de teammanager, die toen Sastre de Tour nog zag winnen. Ook daarna lukte het niet met Jurgen Van den Broeck, die na dopingschorsingen wel eens op het podium eindigde. 

Geld is de sleutel

Sergeant mikt nu niet meer op grote rondes. Hij bekent dat hij destijds ver ging voor Evans en Van den Broeck. "Geld is de sleutel. Hoe meer Yates favoriet wordt, hoe meer zijn ploeg zal moeten worden uitgebouwd. Als de laatste vijftien renners de laatste col opdraaien en daar zitten geen drie renners van jouw ploeg bij, dan is je kopman gezien. Dat is duur."

"Ik weet niet hoeveel Simon en Adam Yates kosten. Maar zeker meer dan een miljoen euro elk. Dat is 2 miljoen en dan heb je nog maar twee renners. Sky heeft Froome, Thomas, maar ook Poels en Kwiatkowski. Die kosten veel meer dan een miljoen euro", vervolgt Sergeant, die met Bjorg Lambrecht (21) wel een toptalent uit de eigen jeugd heeft. 

Project met Lambrecht

"Lambrecht is voor mij puur talent. Wij willen rond Bjorg een project maken. Daarvoor zullen we op zoek moeten gaan naar renners die hem kunnen ondersteunen. Dan komt het erop aan een goede neus te hebben, dat we vroeg genoeg op het spoor van die renners komen en ze aan de ploeg binden op een manier die financieel haalbaar is. Liever dat, dan ook zo'n Kwiatkowski of Poels te kopen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties