Trainer Evenepoel weet waarom zijn pupil slaagde in zijn switch

Trainer Evenepoel weet waarom zijn pupil slaagde in zijn switch
Foto: © photonews

Vandaag de dag kan je hem naast Remco Evenepoel ook wereldkampioen tijdrijden bij de juniors noemen. En zeggen dat hij ook voetballer had kunnen worden. Coach Fred Vandervennet stond mee aan de wieg van het wielerverhaal van Evenepoel en weet waarom het - tot dusver - een succes is geworden.

Vandervennet doet het verhaal in HLN. "Op een dag kreeg ik hem aan de telefoon. Ik ga koersen, zei hij. Hij heeft twee weken getraind, op de koersfiets van zijn vader. Papa en mama wisten nergens van. Alleen dat hij nukkig en ambetant was thuis. Wat er scheelde, vroegen ze. Bel nnaar Fred, zei Remco, die weet het."

TRAINEN OP BOOSHEID

De rest is geschiedenis. Wat in het begin vooral het verschil maakte, was adrenaline. "Remco trainde op boosheid. Hij is enorm gedreven, hij wilde tonen dat hij het kon. Hij was vastberaden. Ik hem alle risico's van de wielersport uitgelegd: valpartijen, zware kwetsuren, manipulatie in de ploeg."

Die wilskracht maakt hem bijzonder volgens Vandervennet. "Toen hij nog voetballer was, ging hij ook al 's morgens trainen. Hij had altijd een looptraining gedaan voor hij in de namiddag op het oefenveld stond bij Anderlecht of PSV. Remco heeft inzet. Nu krijgt hij loon naar werken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties