Peter Sagan: "Greg Van Avermaet moet hebben gedacht dat ik een enorme lul was"

Redactie
| 1 reacties
Peter Sagan: "Greg Van Avermaet moet hebben gedacht dat ik een enorme lul was"
Foto: © photonews

Vanaf deze week ligt het boek 'Sagan. Mijn wereld' in de rekken. Een biografie over het leven van de drievoudige wereldkampioen, die er in Innsbruck niet in slaagde om zijn vierde regenboogtrui te veroveren. En daar zitten enkele opvallende passages in.

Zo blikt Sagan terug op zijn MTB-avontuur op de Spelen van Rio 2016. "Blijkbaar was ik achteraf gezien toch niet echt geroepen om olympisch kampioen mountainbiken te worden", staat te lezen in HLN. "Maar we hebben vreselijk veel lol gehad. Terug aan de kust zat ik televisie te kijken en plotseling verscheen Greg Van Avermaet in beeld, olympisch wegkampioen. Holy shit!"

Op het loodzware parcours was dat toch een heuse verrassing. "Greg heeft de wegkoers gewonnen! En het was al een paar dagen geleden, ik was zo met mezelf bezig dat ik er niet meer aan had gedacht. Gabriele Uboldi, red.) en Giovanni (Lombardi, red.) keken somber."

'Greg nog niet gebeld'

"Ze dachten dat ik als ik had gezien dat 'GVA' had gewonnen misschien zou denken dat ik van hem had kunnen winnen. Dat het misschien achteraf toch geen koers voor klimmers was geweest. Jezus. Dat vond ik totaal niet erg."

Er zat Sagan wel iets anders dwars. "Wat ik erg vond, was dat Greg al twee weken olympisch kampioen op de weg was en dat ik hem nog niet had gebeld om hem te feliciteren. Hij moet hebben gedacht dat ik een enorme lul was", besluit de Slovaak. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties