Van Poppel: "Mooi en grappig dat ik mijn eerste en mijn laatste koers van het seizoen win" - Belgische ploegmaat wint lichaamsgewicht in liters bier

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Van Poppel: "Mooi en grappig dat ik mijn eerste en mijn laatste koers van het seizoen win" - Belgische ploegmaat wint lichaamsgewicht in liters bier
Foto: © photonews

In Binche-Chimay-Binche, ook wel bekend als de Memorial Frank Vandenbroucke, had de Nederlandse sprinter Danny van Poppel het laatste woord. De renner van LottoNL-Jumbo sprong in de laatste kilometer weg en kwam solo aan.

Een knappe en verrassende zege van van Poppel op de hellende aankomststrook. "Dit is echt mooi en grappig dat ik mijn eerste en mijn laatste koers van het seizoen win", vertelt van Poppel bij zijn team. "De vorm is nog goed en ik wilde graag rijden. Het is fijn om zo af te sluiten."

"De ploeg deed superwerk en alles viel nu op zijn plaats. Het is nooit makkelijk, maar alles pakte goed uit. Daar ontbrak het dit seizoen een paar keer aan. We konden op het eind twee kaarten uitspelen, met Dylan (Groenewegen) en mij. Dylan gunde mij de kans en ik ben blij dat ik het zo kon afronden."

Stybar teruggehaald

LottoNL-Jumbo moest nog alles uit de kast halen om de ontsnapte Stybar terug te halen. "We hebben de zaken kunnen keren", zegt ploegleider Frans Maassen. "We zijn het geloof blijven houden. In de finale hebben we iedereen de nek omgedraaid. Dat dat is gelukt, is de verdienste van het hele team. Iedereen is er blij om. Terecht, want dit is echt wel een heel mooie overwinning."

Leuk weetje: Maarten Wynants, ploegmaat van van Poppel en mee in de ontsnapping van de dag, won dinsdag zijn lichaamsgewicht in bier. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties