Dylan Teuns na sterke koers en nieuwe ereplaats: "Benen gevonden waar ik in lente naar op zoek was"

Dylan Teuns na sterke koers en nieuwe ereplaats: "Benen gevonden waar ik in lente naar op zoek was"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In het najaar heeft hij zich toch al verschillende keren positief laten opmerken, Dylan Teuns. Vaak was hij er al zo dicht bij, maar strandde hij op een paar plaatsen van de overwinning. Het was ook weer het geval in de Giro dell' Emilia. Eén troost: de zege ging wel naar een ploegmaat.

Het was koffiedik kijken hoe Teuns in deze koers voor de dag zou komen. "Ik wist van het WK en de Vuelta dat ik in goede vorm verkeerde. Ik moest wel recupereren na de WK-wegrit. Ik kwam naar hier met vertrouwen, maar wist niet zeker tot wat ik in staat zou zijn. Maar ik voelde me de hele dag goed en dat motiveerde me om goed werk te leveren in de finale", omschreef de BMC-renner zijn gevoel op de fiets.

PERFECTE SITUATIE

Vanuit het oogpunt van de ploeg liep het perfect. "Alles ging zoals gepland met De Marchi goed voorop. Dat was een perfecte situatie voor mij. Ik moest zelf geen honderd procent geven om voor de overwinning te gaan. Ik moest zijn positie beschermen. Het was een geweldige overwinning voor hem. Ik ben blij dat ik achter hem enkele gevaarlijke acties kon lamleggen", zei Teuns als perfecte ploegmaat.

Zelf zat hij toch een beetje gevangen, want hij wekte de indruk dat hij zelf ook kon winnen. "Het is mooi dat ik op het podium finish en ook zelf een resultaat kon neerzetten. Ik heb de benen gevonden waar ik in de lente naar op zoek was."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties