Mathieu van der Poel start het seizoen met puike 2 op 2: "Ik had er niet zo'n goed oog in"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 20 reacties
Mathieu van der Poel start het seizoen met puike 2 op 2: "Ik had er niet zo'n goed oog in"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel is met een vliegende start aan zijn veldritseizoen begonnen. Na winst in Meulebeke triomfeerde de crosser van Corendon-Circus ook in de Hotondcross in Ronse.

Nochtans zat het gevoel niet super bij van der Poel. "Ik had er tijdens de verkenning niet zo'n goed oog in omdat ik nog wat moe was van gisteren", vertelde Mathieu van der Poel na afloop voor de camera's. "Maar ik had wat geluk dat het een gesloten cross was, net zoals ik had verwacht. Het moest op het einde gebeuren met één aanval."

"Ik heb voor de rest afwachtend gereden omdat ik wist dat dat de enige manier was om vandaag te winnen. Ik heb twee keer een gat moeten dichten op Wout (Van Aert, red.) en Michael (Vanthourenhout, red.). Dat deed toch wel pijn. Je merkte snel dat het moeilijk was om hier een inspanning door te trekken. Dat is typisch aan Ronse. Het is hier altijd lastig, zeker als het zo snel ligt."

'Gerustgesteld'

Maar het seizoen is dus goed van start gegaan. "Ik ben blij maar vooral gerustgesteld dat het na gisteren niet zo slecht was als ik gedacht had. Ik vreesde daar een beetje voor. Ik had al aangegeven dat ik me niet volledig hersteld voelde, al voelde ik me beter en beter in de wedstrijd."

"Maar als ik dan de overwinning ruik, dan kan ik meestal nog iets extra. Daar kunnen we verder op bouwen", besloot de Europese kampioen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties