Mathieu van der Poel wil geen anonieme rol in eerste voorjaar: "Maar ik hoef (nog) niet per se de Ronde of Parijs-Roubaix te rijden"

Redactie
| 9 reacties
Mathieu van der Poel wil geen anonieme rol in eerste voorjaar: "Maar ik hoef (nog) niet per se de Ronde of Parijs-Roubaix te rijden"
Foto: © photonews

Het veldritseizoen is nog maar pas van start gegaan voor Mathieu van der Poel, maar toch is het ook al uitkijken naar 2019. Dan proeft de allrounder voor het eerst van het klassieke voorjaar op de weg.

Zijn team Corendon-Circus hengelt naar een ProContinentale licentie op de weg, want de ploeg is nog niet zeker van startrecht in de klassiekers. En dus is het nog wat afwachten waar we Mathieu van der Poel volgend seizoen te zien krijgen in het voorjaar.

Al zullen wildcards wellicht wel volgen door de naam en faam van van der Poel. "Alle wildcards zijn welkom. Ik hoef (nog) niet per se de Ronde of Parijs-Roubaix te rijden", vertelt van der Poel in HLN. "Mijn doelen liggen in het werk daar net onder. Omloop, E3 Harelbeke, Dwars door Vlaanderen, Gent-Wevelgem... Proevertjes. Weliswaar niet in een anonieme rol. Ik ga voor resultaten. "

"Omdat ik niet het gevoel wil kweken dat ik er mijn tijd in verspeel. De Nederlandse driekleur geeft me goesting. Ik rijd graag rond in die trui. En de zilveren medaille op het EK in Glasgow overtuigt me dat ik die koersen wel moet aankunnen. Als je bijna zes uur lang probleemloos op het allerhoogste niveau kan fietsen", besluit van der Poel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties